Een gezonde basis

NVvP Najaarscongres ‘Perio on the move’

Benut de interactie tussen parodontologie en orthodontie!

 

De synergie tussen orthodontie en parodontologie wordt relatief weinig belicht. Dat is jammer, want deze samenwerking biedt vele voordelen. Reden genoeg voor de NVvP om deze relatie centraal te stellen tijdens haar Najaarscongres 2017 ‘Perio on the Move’, op 24 november aanstaande in het CineMec in Ede.
In hun streven naar een optimale behandeling kunnen orthodontist en parodontoloog elkaar op meerdere fronten aanvullen. Denk aan verbetering van de esthetiek of behandeling van problemen bij dunne of dikke gingivale biotypen, om maar eens een paar mogelijkheden te noemen. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er op dit gebied? Waar vinden we elkaar? En hoe kunt u deze in de praktijk benutten, om uw patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn?

Wetenschap in praktijk
Het programma van het NVvP Najaarscongres 2017 ‘Perio on the Move’ geeft antwoord op deze vragen en meer. In de ochtend zijn er twee parallelsessies gepland, in de middag vindt er een plenaire sessie plaats. De sprekers werkzaam in Italië, Zwitserland en Nederland, focussen hun lezingen vooral op de praktische toepassing van wetenschappelijke kennis en garanderen zo een veelzijdig programma.

Potentie in beeld gebracht
Zo wordt u bijvoorbeeld geïnformeerd over de manier waarop minimaal invasieve chirurgie en orthodontie elkaar kunnen ondersteunen bij het bereiken van de behandeldoelstellingen. Ook de relatie tussen orthodontie en gingivarecessies wordt belicht, evenals oorzaken en behandeling van gingivahyperplasie en white spot leasies tijdens orthodontie. En hoe motiveert u pubers, al dan niet voorzien van een orale piercing? Dit congres brengt alle potentie van een boeiende samenwerking uitvoerig in beeld.

Aanmelden
Is uw interesse geprikkeld? Het volledige congresprogramma plus aanmeldmogelijkheid treft u  HIER. Laat u snel en deskundig bijpraten, tijdens ‘Perio on the Move’ op 24 november aanstaande in het CineMec in Ede en bedenk hoe u de interactie tussen parodontologie en orthodontie ook voor úw patiënten kunt benutten!

Ilara Zerbo, congres coördinator NVvP

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl