Een gezonde basis

Dr. Ch. A. Ramseier, periodontist

The impact of Electronic Cigarettes on Periodontal Care

Electronic cigarettes are handheld electronic devices simulating the sensation of smoking tobacco cigarettes. Users inhale or “vape” the aerosol called “vapour” generated by heating a liquid embedded inside the device. This liquid includes ingredients such as nicotine, propylene glycol and glycerine. However, not all liquids contain nicotine. The general health risks of electronic cigarettes are uncertain but likely safer than tobacco cigarettes. Reports on the risks on periodontal and periimplant tissues, however, are sparse. Nevertheless, oral health professionals need the required knowledge to adequately inform their patients on this topic. The use of electronic cigarettes as a tool to support smoking cessation remains unclear. They may help some cigarette smokers quit.


Dr. T.J.J. Maal, ass. professor en coördinator Radboudumc 3D Lab

De toegevoegde waarde van 3D Beeldvorming en 3D Printen

3D printen, robotica, augmented reality. Het speelt een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Zo is 3D beeldvorming en 3D printen een waardevolle techniek om een aandoening in kaart te brengen: we kunnen een beter (driedimensionaal) beeld krijgen van de situatie en zo een betere diagnose stellen. We kunnen operaties in 3D voorbereiden en resultaten nauwkeurig evalueren. Op deze manier ontstaat een optimale patiënt specifieke oplossing. Tijdens deze presentatie zal ingegaan worden op de rol die 3D beeldvorming speelt binnen de tandheelkunde en specifiek de parodontologie.


Prof.dr. G.A. van der Weijden, parodontoloog-implantoloog

Nazorg uit Voorzorg

In dit verhaal wordt een duidelijke uitleg gegeven over het ontstaan en de wetenschappelijke onderbouwing van de airpolisher. Tevens wordt ingegaan op het aanbod van de diverse poeders en de effectiviteit hiervan. Verder wordt de beste manier van werken met het handstuk besproken. Ingegaan zal worden op het indicatiegebied voor het gebruik van de airpolisher, wat heel breed lijkt en vooral erg geschikt voor het onderhoud van implantaten. Na dit verhaal heeft de toehoorder voldoende kennis om enthousiast met de airpolisher aan de slag te gaan.


M.G. Vroom, parodontoloog-implantoloog en L.J.M.M. Gründemann, parodontoloog-implantoloog

Tandheelkundige preventie 2.0

Preventie is in de huidige tijd niet meer weg te denken uit het tandheelkundig werkveld. Diverse behandeltechnieken en materialen zijn door de jaren heen hiervoor ontwikkeld. Een grote uitdaging daarbij blijft om de patiënt gemotiveerd te krijgen en te houden om zodoende preventieve maatregelen zoals een optimale mondverzorging te blijven volhouden. Op individuele basis geschoolde adviezen en informatie zijn daarbij van groot belang. Binnen de algemene geneeskunde heeft de digitale zorg (E-health) zijn intrede gedaan. Wat zijn echter de mogelijkheden binnen de tandheelkunde? In deze voordracht wordt aan de hand van diverse verkrijgbare E-health mogelijkheden zoals apps besproken wat de huidige inzichten zijn.


E. Boloori, parodontoloog

PEDx #Motivatie: de kracht van social media

‘Social media’ is tegenwoordig een belangrijk communicatiemiddel. Hoe kunnen wij, als tandheelkundige professionals, de ‘social media’ gebruiken om onze patiënten te informeren, prikkelen en ze tot actie over te laten gaan?

 


 

 

 

 

Privacy Polis   Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl