Een gezonde basis

Dr. Ch.A. Ramseier, periodontist

The impact of Electronic Cigarettes on Periodontal Care

Christoph Ramseier graduated in 1995 as a dentist and in 2000 as a periodontist from the University of Bern, Switzerland, where he also defended his thesis. Since then he has had many senior positions at the Department of Periodontology at the University of Berne. He has researched many topics and his particular interests are Periodontal risk management, identification of oral fluid and pathogen biomarkers for periodontal diagnostics, motivational interviewing and tobacco use prevention and cessation.


Dr. T.J.J. Maal, ass. professor en coördinator Radboudumc 3D Lab

De toegevoegde waarde van 3D Beeldvorming en 3D Printen

Thomas Maal is associate professor en coördinator van het Radboudumc 3D Lab. Het doel van dit 3D Lab is technologische innovaties in de patiëntenzorg te integreren en patiënt specifieke oplossingen te kunnen bieden. Deze innovaties bestrijken een breed toepassingsgebied. Het 3D Lab werkt inmiddels met meer dan 15 afdelingen in het RadboudUMC. Tevens zijn er diverse landelijke samenwerkingsinitiatieven.


Prof. dr. G.A. van der Weijden, parodontoloog-implantoloog

Nazorg uit Voorzorg

Fridus van der Weijden studeerde in 1984 af als tandarts en kreeg zijn erkenning tot parodontoloog NVvP in 1990. In 1993 promoveerde hij op het proefschrift 'The use of models and indices in plaque and gingivitis trials'. Sinds 1989 verdeelt hij zijn tijd tussen zijn praktijk in Utrecht en de vakgroep Parodontologie (ACTA). In 2010 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Preventie en Therapie van Parodontale Aandoeningen’ aan ACTA, een leerstoel ingesteld op instigatie van de Stichting NVvP, welke in 2016 werd omgezet in een reguliere leerstoel.


M.G. Vroom, parodontoloog-implantoloog

Tandheelkundige preventie 2.0

Melle Vroom studeerde in 1994 af als tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. In 1998 werd de opleiding Master of Science parodontologie afgerond. Sinds 1998 is hij werkzaam in de Parodontologie Praktijk Friesland. In 1999 werd hij erkend als parodontoloog (NVvP) en sinds 2007 als tandarts- implantoloog (NVOI). In de periode 2003 –2007 is hij secretaris geweest van de NVvP.


L.J.M.M. Gründemann, parodontoloog-implantoloog

Tandheelkundige preventie 2.0

Lodewijk Gründemann (1963), studeerde in 1988 af als tandarts aan de  Rijksuniversiteit Utrecht. Daarna was hij werkzaam als militair en burgertandarts voor defensie, is 12 jaar werkzaam geweest als algemeen practicus en volgde hij de MSc opleiding parodontologie aan het ACTA. Vanaf januari 2000 is hij mede eigenaar van de Parodontologie Praktijk Friesland een verwijspraktijk gericht op parodontologie en implantologie


Mw. E. Boloori, parodontoloog

"PEDx  #Motivatie: de kracht van social media"

Elmira Boloori studeerde af als mondhygiënist in 2004. In 2013 behaalde ze haar master in tandheelkunde aan het ACTA. Vervolgens studeerde ze in 2017 op ACTA cum laude af voor de specialisatie in parodontologie en implantologie. Momenteel werkt ze in haar eigen kliniek in Rotterdam. Daarnaast werkt ze aan haar PhD op ACTA, met de titel "Composieten en hun effect op gingiva epitheelcellen".


Dr. D.A.W. Oortgiesen, moderator

Daniel Oortgiesen is in 2002 afgestudeerd als tandarts aan het Radboudumc. Vervolgens heeft hij zijn master opleiding parodontologie voltooid. In 2012 is hij gepromoveerd op het proefschrift naar tissue engineering in de parodontologie. Sinds 2012 werkt hij in de Parodontologie Praktijk Zwolle en daarnaast als docent voor de keuzeblok studenten van het ‘chirurgisch’ profiel.

 

 

 

Privacy Polis   Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn  T 0229 540 148  E info@nvvp.org

Secretariaat: Postbus 34  1633 ZG Avenhorn 
T 0229 540 148  F 0229 543 467 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl