Een gezonde basis

Prof. dr. Bruno Loos, hoogleraar Parodontologie ACTA

Nieuw inzichten in de etiologie en classificatie van parodontitis

Bruno Loos is hoogleraar Parodontologie bij ACTA. Hij is voorzitter van de sectie Parodontologie / Orale Biochemie. Hij is mede-trekker van ACTA's onderzoeksprogramma "Orale infecties en ontstekingen". Loos is betrokken bij fundamentele onderzoeksvragen gerelateerd aan de immunobiologie van parodontale en peri-implantaire ziekten en mondgezondheid. Zijn klinisch onderzoek richt zich op relaties tussen mondgezondheid en systemische gezondheid.

Alexander Verhelst, tandarts, parodontoloog i.o. 

De Nieuwe classificatie aan de hand van casuïstiek
 
Alexander Verhelst is in 2013 afgestudeerd als tandarts aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Na 3,5 jaar gewerkt te hebben als algemeen practicus, is hij in 2016 begonnen aan de master-opleiding tot parodontoloog. Deze hoopt hij eind juni 2019 met goed gevolg af te ronden. 
Tevens is Alexander geaccrediteerd slaap-geneeskundige (Nederlands Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde, NVTS), waardoor hij in multidisciplinair verband mensen behandelt die overmatig snurken en/of slaapapneu hebben. 

Dr. Dien Gambon, tandarts-pedodontoloog

Lifestyle, voeding en mondgezondheid: verleiding en misleiding

Dr. Dien Gambon, tandarts-pedodontoloog, studeerde in 1986 af aan de R.U.U. Ze was lange tijd werkzaam in de algemene praktijk en Centra Bijzondere Tandheelkunde. In 2005 startte ze met de Bambodino Kinderpraktijk waar ze tot 2018 werkzaam was. In 2011 promoveerde ze op het onderwerp: Tanderosie bij kinderen: risicofactoren in het dagelijks leven in de 21ste eeuw. Momenteel werkt ze als docent UMCG-CTM op de afdeling Kindertandheelkunde en doet ze onderzoek aan de afdeling Orale biochemie van ACTA. Ze publiceert regelmatig tandheelkundige artikelen en geeft presentaties op congressen. Daarnaast is zij redacteur/auteur bij het tandartsenblad Tandartspraktijk.

Prof. dr. Hugo de Bruyn, hoogleraar Parodontologie Radboud Universiteit

De roep om esthtiek in parodontale en implaattherapie: hoe kijken wij er tegen aan?

Hugo de Bruyn is hoogleraar parodontologie en afdelingshoofd tandheelkunde aan het Radboudumc Nijmegen. Hij is deeltijds hoogleraar Parodontologie en orale lmplantologie aan de Universiteit te Gent.
 
 

Prof. dr. Marja Laine, hoogleraar Orale Diagnostiek ACTA

Parodontale gezondheid bij ouderen

Marja Laine is hoogleraar Orale Diagnostiek i.h.b. ademgeur en mondvloeistoffen en werkzaam bij de sectie Parodontologie, ACTA. Na haar afstuderen als tandarts aan Universiteit van Helsinki, Finland en een periode in de algemene praktijk promoveerde zij bij de sectie Orale Microbiologie, ACTA. Marja is onderwijs coördinator bij de sectie Parodontologie en verzorgt voor het Halitose- en Speekselspreekuur. Haar onderzoek richt zich op de biologie, diagnostiek en behandelingen van speekselproblemen en halitose en hun relatie met parodontitis, en multifactoriële etiologie van parodontitis en peri-implantitis.  


Henkjan Smits, Radio en TV-presentator

De tijd verandert niet, de patiënt wel!
Hoe ga je om de met digitale transitie?
 
Henkjan Smits kreeg in 2002 landelijke bekendheid als juryvoorzitter van het tv-programma Idols (finale 2003 trok 5 miljoen kijkers). Daarna presenteerde hij diverse televisieprogramma’s voor RTL4 en SBS6. Inmiddels heeft Henkjan een dagelijks radioprogramma op NPO Radio 5 en geeft hij lezingen, trainingen en workshops aan mensen in het bedrijfsleven, onder de titel ‘Business X-Factor’, over bewustwording van reputatie, communicatie en over het behalen van persoonlijk succes. De X-Factor is al lang niet meer uitsluitend weggelegd voor artiesten, maar minstens zo essentieel voor merken en personen. Henkjan geeft handvatten hoe je magisch aantrekkelijk wordt voor anderen, zonder je authenticiteit te verliezen. Oftewel met de X-Factor krijg je mensen mee.

Moderators

Dr. Ilara Zerbo, parodontoloog, 

Dr. Natasha Lioubavina-Hack,

parodontoloog - implantoloog

voorzitter NVvP 
congrescoördinator NVvP
   

 

Privacy Polis   Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molernweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl