Een gezonde basis

 

Biomaterialen@Straumann®. Meer regeneratieve opties.

Dankzij ons partnerschap met botiss bieden wij een compleet regeneratief productportfolio: Emdogain®, membranen voor geleide bot- en weefselregeneratie, een volledig gamma van xenogene (bovine), allogene en synthetische botregeneratieproducten. Dat stelt Straumann in staat om een ongekende reeks aan regeneratieve oplossingen te bieden voor de ondersteuning van implantaat- en parodontale procedures.
 
Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn kenmerken van Straumann. De Straumann®-oplossingen worden grondig onderzocht en wetenschappelijk onderbouwd. Die kennis delen wij graag met u tijdens congressen zoals het EuroPerio9, seminars en via cursussen. Voor meer informatie gaat u naar www.straumann.nl of belt u met onze Customer Service (030) 600 89 00. 

The Natural Way

LabOral introduceert Pocket Protect, een bijzonder product voor lokale subgingivale toepassing, op basis van natuurlijke ingrediënten.

Manuka honing is bekend door de zeer krachtige antibacteriële activiteit en de antibiofilm, antischimmel, antivirale, anti-ontsteking en anti cariës werking. Pocket Protect combineert de werking van Manuka en de nieuwste Active Oxygen Technology (AOT) om met name de anaerobe bacteriën aan te pakken.

Pocket Protect wordt geleverd in een dubbele spuit, het product is makkelijk in gebruik, de meegeleverde meng- en aanbrengtip zorgt ervoor dat de componenten gemengd worden en het is eenvoudig te appliceren in de pocket.
Voor meer informatie of literatuurreferenties kunt u contact opnemen met LabOral Diagnostics, telefoonnummer 030-6361674 of via e-mail: info@laboral.nl


 

De kracht van AnyRidge

Ontwikkeld door tandheelkundig professionals om de optimale ondersteuning te hebben voor de zachte en harde weefsels rondom het implantaat.
Het AnyRidge implantaat kenmerkt zichzelf door zijn unieke aanpassing aan het type bot. Het revolutionaire ontwerp zorgt voor maximaal behoud van het corticaal bot, waardoor de biologische breedte en ondersteuning van het zachte weefsel en daarmee de esthetiek geoptimaliseerd worden.
Het briljante zelftappende design van de knife-edge implantaatwinding levert, in vergelijking met andere systemen, een aanzienlijk betere initiële stabiliteit (zelfs zonder verlies van secundaire stabiliteit) bij immediate en early loading, zelfs als de botdichtheid te wensen overlaat. De Xpeed oppervlaktebehandeling met Calcium-ionen zorgt naast de initiele stabiliteit ook voor een snellere osseo-integratie. Met AnyRidge kunt u vertrouwen op lange termijn succes, door de optimale behandelmogelijkheden voor elke indicatie.

Ontdek ook de kracht van AnyRidge op onze website  www.megagen.nl/anyridge .


On1™ combineert het beste van twee werelden.

Het unieke On1™ concept verplaatst het prothetische platform van Nobel Biocare bone level implantaten met conische connectie naar tissue level, waarbij u de voordelen van beide behoudt. De On1™ basis wordt niet meer los geschroefd en blijft zitten vanaf de plaatsing van het implantaat tot en met de finale restauratie. Hij wordt gebruikt als healing abutment in combinatie met een cover screw.

De aanhechting van het zachte weefsel blijft onverstoord, zelfs tijdens de afdrukname en plaatsing van de prothetische componenten. Dit zorgt voor restauratief gebruiksgemak, een optimale genezing en meer comfort voor uw patiënt!

Klik hier voor meer informatie over Nobelbiocare of via het nummer: 030-635 49 49.
 


Tissue engineering: rh-BMP-2 + Geistlich Bio-Oss®

De Academy of Osseointegration heeft onlangs de resultaten gepubliceerd van een recent systematic review van Avila-Ortiz, et al¹, over de best mogelijke behandeling in tissue engineering voor de posteriore maxilla.  De resultaten tonen aan dat de 12 autologe uit bloed verkregen producten, géén significant voordeel bieden in vergelijking tot de controlegroep. Van de 4 rh-BMP-2 studies, toonden 3 geen verschil t.o.v. de controle en 1 studie toonde significant minder bot dan de controlegroep met Geistlich Bio-Oss® alleen. Het enige product dat potentieel liet zien was rh-PGDF-BB dat in combinatie met Geistlich Bio-Oss®, een significante reductie van de maturatie tijd liet zien in vergelijking tot de Geistlich Bio-Oss® controlegroep. Indien afname van de maturatie tijd van belang is, zal de toevoeging van rh-PDGF-BB, bij gelijkblijvend resultaat in een kort tijdsbestek, hier positief aan bijdragen.        

¹Avila-Ortiz G, et al.: Int J Oral Maxillofac IMplants 2016; 31 Suppl: s121-64

 

Privacy Polis   Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molernweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl