Een gezonde basis

Parallelsessie 1

Forum1

Rolf van Mierlo

Teamwork in de parodontologie

Parodontologie is teamwork en een belangrijk deel van de totale tandheelkunde. Hoe werkt het team van preventie assistenten, mondhygienisten, tandartsen en parodontologen succesvol samen? 
De zwakste schakel bepaalt hoe sterk de ketting is. Wie is dan de leider in dit team? Hebben we het alleen over instructies en gebitsreiniging of over veel meer? Wat is het hogere doel? PARO meets RESTO
 
Rolf van Mierlo is sinds 1985 tandarts en één van de oprichters van M2 tandartsen. Hij houdt zich naast zijn tandheelkundige werkzaamheden ook bezig met managementtaken van van M2 tandartsen. Rolf is NVVRT erkend restauratief tandarts. 
 

Forum 2

Giles de Quincey

Paro- flapchirurgie onder de aandacht: handige tips en nieuwe ontwikkelingen

Op het gebied van chirurgisch instrumentarium staat de ontwikkeling niet stil, met name bij de behandeling van gingiva-recessie heeft een transformatie plaatsgevonden van het “oplappen” van de recessie middels een vrij gingivatransplantaat naar het littekenloos regeneren van het verloren gegane parodontium middels een tunneltechniek en het subepitheliale bindweefseltransplantaat. Giles de Quincey heeft een rol gespeeld bij het ontwikkelen van specefiek voor dit doel ontworpen instrumenten en zal in deze voordracht ingaan op het ontwikelingsproces van chirurgische instrumenten en uiteraard ook de toepassing ervan.
 
Giles de Quincey haalde zijn tandartsdiploma 1987 (KU Nijmegen). Volgde van 1988-1990 een Post-graduate opleiding Parodontologie, University of Southern California in Los Angeles. In 1990 startte hij zijn verwijspraktijk voor Parodontologie en Implantologie in 's-Hertogenbosch. In 1994 is Giles erkend als Diplomate of the American Academy of Periodontology, hij is lid geweest van het Consilium Parodontologicum (NVvP) en nu lid van de wetenschappelijke commissie (NVvP). Van 1992-2017 was Giles docent oa. aan de EFP-erkende Post-graduate opleiding voor Parodontologie, Nijmegen. Sinds begin 2017 is hij Assistant Clinical Professor in de EFP-erkende Post-graduate opleiding Parodontologie, Universiteit van Bern, Zwitserland. .

Forum 3

Dr. Bassam Hassan

Prevention by Regeneration

Voorkomen is beter dan genezen. Het vermijden van botreparatieve maatregelen is echter niet altijd mogelijk. Tijdens deze voordracht maakt u kennis met enkele technieken om zowel kleine (Fill-the-Cap), alsmede verticale en horizontale botaugmentaties op efficiënte wijze te kunnen behandelen. De Geistlich biomaterialen, de nieuwe Yxoss® 3D geprinte titanium matrices en het gebruik van titanium versterkte membranen zijn hierbij goed onderbouwde toepassingen. Deze vormen een minimaal invasief alternatief voor het oogsten van autoloog bot ten behoeve van enkelvoudige tot uitgebreide botaugmentatieprocedures. 
 
Bassam Hassan studeerde als tandarts af aan de Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en hij heeft zijn PhD naar de toepassingen van CBCT aan de vrije Universiteit te Amsterdam behaald. Hij beschikt tevens over een MSc. in orale diagnostiek van de katholieke Universiteit Leuven en over een MDSc in Prosthodontincs van de Universiteit van Wenen te Oostenrijk. Hij is een NVOI erkende implantoloog, een NVVRT erkende restauratieve tandarts en een EPA erkende prosthodontist. Werkzaam op de Afdeling tandheelkunde en kaakchirurgie, Acibadem IMC, Amsterdam. Hij is parttime verbonden als gast hoogleraar prothetiek aan UCM Universiteit te Madrid. In de afgelopen 15 jaar heeft hij meer dan 50 artikelen in gerenommeerde internationale tijdschriften gepubliceerd en hij heeft meer dan 70 voordrachten in het binnen en buitenland gehouden. In 2017 heeft hij de eerste prijs bij de European Prosthodontic Association voor zijn onderzoek naar de digitale implantaten planning van edentaten patiënten gewonnen. Hij is de oprichter van een internationale onderwijs academie TRIAdontics (www.triadontics.com). 

Forum 4

Evelien Wintermans, Schouten & Nelissen

Ik ben tandartsassistente en morgen begin ik echt!

 Als tandartsassistente wil ik graag een regisseur van mijn werk en leven worden. Dan stel ik mijzelf de volgende vragen:
- Hoe haal ik het meeste uit mijn werk?
- Hoe kan ik mijzelf versterken in mijn werk ten aanzien van mijn baas, collega’s en patiënten?
- Wat is mijn toegevoegde waarde?
- Wat kan ik zelf doen om mijn werk nog plezieriger en efficiënter te maken? Wat heb ik daarvoor nodig van anderen?
De antwoorden op deze vragen krijg je van één van de beste coaches/ trainers van Schouten & Nelissen.
 
Evelien Wintermans werkt sinds 6 jaar bij Schouten & Nelissen als Learning & Development Consultant. Haar expertise zijn: Leren en ontwikkelen (in het algemeen), didactiek, leercultuur, zelfsturend leren, agile leren, leiding geven aan leren en ontwikkelen, design van (werkplek-)leren, continue ontwikkelingsgerichte dialoog. Daarnaast houdt ze bezig met didactische innovaties, waaronder Virtual Reality voor de ontwikkeling van soft skills. 
 
 

Privacy Polis   Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molernweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl