Een gezonde basis

Parallelsessie 3

Forum1

Prof.dr. Marie-Charlotte Huysmans & Dr. Renske Thomas 

Paro-behandeling gelukt, element verloren…
Cariës bij paro-patienten: risico en  therapie 
 
Het gereduceerde parodontium, gezond of niet, vormt een nieuw risico voor het gebit, namelijk het ontstaan van wortelcariës. Risico's, diagnose en mogelijkheden voor preventieve therapie worden besproken.

 

 
Prof.dr. Marie-Charlotte Huysman hoogleraar Cariologie en Endodontologie in het Radboudumc (MCH). studeerde tandheelkunde aan de Radboud Universiteit. Ze promoveerde in 1992 aan deze universiteit op de dissertatie Mechanical failure and direct post and cores in restorative dentistry. Na een onderzoeksverblijf aan de Northwestern University of Chicago werkte Huysmans van 1992 tot 1998 als universitair docent cariologie en endodontologie aan de Radboud Universiteit. In 1998 werd dr. Huysmans benoemd tot hoogleraar Conserverende tandheelkunde aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen. Sinds 1999 coördineert zij daar het tandheelkundig onderzoek.Sinds 1 september 2008 is Marie-Charlotte Huysmans hoogleraar Cariologie en Endodontologie bij de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Tevens is zij hoofd van het Expertisecentrum 'Tandweefselverlies'.
 
Dr. Renske Thomas is tandarts (1997, ACTA), PhD (2007) en parodontoloog (2012, ACTA/UMCG). Van 1999-2013 was ze -naast waarnemer in diverse algemene praktijken- onderzoeker en docent aan de opleiding tandheelkunde/ mondzorgkunde in Groningen. Van 2012-2016 was ze redactielid van het tijdschrift Tandarts Praktijk. Sinds 2015 is ze werkzaam als parodontoloog in de Praktijk voor Parodontologie en Implantologie in Arnhem. Daarnaast is ze parttime onderzoeker bij het RadboudUMC.

Forum 2

Dr. Egon Euwe

Innovatief Soft Tissue management en prothetisch design voor stabiele en esthetische Implantologie
 
De duurzaamheid van een esthetische restauratie op implantaten hangt van meerdere factoren af die door het team chirurg, prothetist en tandtechnicus sterk kunnen worden beïnvloed. De lezing geeft u het inzicht om deze synergie te bereiken en onnodige mislukkingen en complicaties te voorkomen.
 
Egon Euwe studeerde tandheelkunde, parodontologie en implantologie in Utrecht en in Los Angeles. Hij werkte als onderzoeker aan de Universiteit van Milaan, waar hij ook een succesvolle praktijk uitbaat. In 1999 won Egon Euwe de ‘Parallelometro d’Oro’, één van de meest Prestigieuze Europese Dental Awards. Egon Euwe is Actief EAED en IAED lid, FOR als wel gIDE Global Faculty member en geeft voordrachten en cursussen over de hele wereld.

Forum 3

Arjan Starrenburg

T. Scan, de onmisbare digitale werknemer
 
In de praktijk wordt alles steeds meer gedigitaliseerd echter bij het beoordelen van de occlusie en articulatie maken we nog gebruik van een analoge manier, namelijk occlusie papier. In de workshop laten wij u zien hoe u volledig digitaal uw cases kunt afronden en het best mogelijke resultaat kunt behalen.
 
In 1983 is Arjan Starrenburg (61) afgestudeerd aan de faculteit Tandheelkunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Arjan heeft zich naast de algemene tandheelkunde toegelegd op de behandeling van complexe gevallen van aangezichts- en kaakgewrichtspijn. Bij deze behandelingen maakt hij gebruik van digitale analyses van de occlusie en articulatie. Hiermee heeft hij inmiddels ruime ervaring. 

Forum 4

Olaf Westening & Jeffrey Westening

Hoe kan ik de verzorging van tandheelkundige instrumenten optimaliseren?
 
Optimale verzorging van de tandheelkundige chirurgische en niet chirurgische instrumenten volgens de richtlijnen en protocollen is essentieel in de praktijk! Daarbij heeft de assistente een enorm belangrijke taak binnen het hele dental team. Handige tips voor de inspectie van het instrumentarium komen eveneens aan bod. Slijpen van scalers en curettes is steeds meer de taak van de assistene geworden. Wil je leren hoe je de instrumenten snel, besparend met de juiste hoek scherp kunt slijpen, schrijf snel in! 
 
Olaf Westening begon in 1986 in de dentale branche als vertegenwoordiger van tandheelkundige materialen. De laatste jaren als directeur Nederland, Denemarken, Aruba, Bonnaire & Curacao verantwoordelijk voor tandheelkundig instrumentarium van fabrikant Hu-Friedy Mfg. Co.,LLC. Olaf geeft als gast docent slijpcursussen aan de thk/mh opleidingen: UMCN Nijmegen, UMCG Groningen, ACTA Amsterdam, InHolland Amsterdam, Hoge school Utrecht.
 
Jeffrey Westening begon 6 jaar geleden zijn carrière in het magazijn van een Nederlands dental depot. Vanuit het magazijn doorgegroeid naar de office sales om vervolgens via Henry Schein, waar hij als account manager gewerkt heeft, nu, 6 jaar later, als Business Development Manager Strategic Market in de Benelux, UK, Frankrijk en Scandinavie aan de slag ben voor Hu-Friedy. 
 
 
 

Privacy Polis   Secretariaat: Molenweg 4  9967 TG Eenrum  T 06 40 68 25 26  E info@nvvp.org

Secretariaat: Molernweg 4  9967 TG Eenrum 
T 06 40 68 25 26 
E info@nvvp.org

© NVvP | Realisatie: Makari.nl